Top 10 mooiste stranden op Curaçao

Curaçao spant al jaren de kroon als vakantie-hotspot, en het is niet moeilijk te zien waarom. Het is makkelijk om er te komen en zijn genoeg activiteiten om u bezig te houden. Winkel, eet, drink en dans je een weg door het eiland, of kies voor een meer passieve benadering en geniet van de natuurparken en stranden. Als u op zoek bent naar een beetje, bezoek dan naar de volgende prachtige landschappen.


Top tien mooiste stranden op Curaçao

Playa Porto Marie is een van de betere stranden van Curaçao en een van de mooiste plekjes in het Caribisch gebied. Het strand zich uit over ongeveer 300 meter en is vol met een witte zandbaai met blauw water en prachtige zonsondergang. De natuurlijke schoonheid van het strand maakt het een populaire bestemming voor zowel toeristen als de lokale bevolking.
http://www.playaportomari.com/

Er zijn veel stranden in de wereld, maar er zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de schoonheid van Cas Abao Strand op Curaçao. Het staat bekend als een van de mooiste natuurlijke stranden ter wereld. Het ligt in het zuiden van het eiland, bij het dorp Cas Abao, op slechts 6 mijl van de hoofdstad van Curaçao.
https://www.casabaobeach.com/

Op Sea Aquarium Beach vindt u een mooie verzameling aan een twee verdiepingen tellende boulevard genaamd Mambo Beach Blvd. De moderne winkeltjes bieden vooral veel bad aan die u na directe aankoop kunt proberen op het strand dat letterlijk aan je voeten ligt. Naast winkels vindt u aan de boulevard ook leuke eetgelegenheden, restaurants en bars.
https://www.mambobeach.com/

Rondom het eiland Curaçao liggen een aantal prachtige stranden, maar het strand dat de meeste bezoekers naar dit tropische eiland trekt, is Playa Kenepa oftewel Knip. Dit is een prachtig strand in het noordwesten van het eiland. Veel mensen bezoeken dit strand om te genieten van het witte zand en het warme kristalblauwe water. Het strand biedt ook vele andere leuke activiteiten zoals snorkelen, duiken en kajakken of suppen.
https://www.curacao.com/nl/activity/playa-kenepa

Niet ver van Willemstad, in het zuidwesten van Curaçao ligt Kokomo Beach. Vanuit Boca Sint Michiel volg je de weg naar Bullenbaai om dit leuke strand te bereiken. Met helderblauw water, lekkere bedjes, relaxte (live) muziek, goede service en een geweldig menu is een dag bij Kokomo een geweldige ervaring.
https://www.curacao.com/nl/activity/kokomo-beach

Als u op zoek bent naar een geweldig all-round strand om te bezoeken, hoeft u niet verder te kijken dan Jan Thiel Beach. Het is een van de populairste toeristische bestemmingen op Curaçao.
https://www.janthielbeach.com/nl/home/

Playa Piskado, Playa Grandi of gewoon 'het vissersstrand'. Is het meest bekend waar je de meeste kans hebt om een zeeschildpad te spotten.
Er zijn veel vissers die hun versgevangen vis ter plekke schoonmaken. Daar komen al die schildpadden op af, en er zitten echt grote exemplaren tussen. Erg leuk om te snorkelen. Je kunt de vis daar ook kopen van de vissers, zodat je 's avonds een heerlijk vers stukje vis hebt bij het avondeten.
https://www.curacao.com/nl/activity/playa-piskado-playa-grandi

Daaibooi Bay is een klein gezellig strand dat erg populair is bij de lokale bevolking en bij toeristen die van een meer natuurlijk strand houden. Het is er aangenaam vertoeven omdat Daaibooi beach niet de toeristische sfeer heeft die je op veel andere stranden tegenkomt. Daaibooi is nog steeds een strand dat gratis toegankelijk is, terwijl het goed onderhouden is en voorzien van basisvoorzieningen. Het is zeer ongerept met wit zand en zeer helder water er is volop schaduw te vinden onder de palmbomen.
https://www.facebook.com/Daaibooi-Beach-Curacao-693505584026434/

Klein Curaçao is een klein onbewoond eiland 10 mijl ten oosten van Curaçao dat het mooiste strand heeft dan welk eiland dan ook op het hoofdeiland van Curaçao. Je kunt met een historisch zeilschip of een andere gecharterde boottocht een dag naar het eiland varen.
https://www.curacao.com/nl/activity/klein-curacao?cat=stranden-en-duikplekken

Directeursbaai was vroeger het privéstrand van de directeuren van Shell, de Nederlandse Koninklijke familie gebruikte dit strand ook. Na het vertrek van Shell in 1985, werd het strand openbaar. Als je gaat snorkelen zal je hier prachtige koralen en grote scholen vis langs zien zwemmen, in alle soorten en maten.

Directeursbaai is tevens de plek waar Stichting Coral Restoration Curaçao nieuwe koralen heeft geplant. 
Directeursbaai