Snorkel- en duikmogelijkheden rondom Home Sweet Home Mini Resort

Snorkel & duik mogelijkheden rondom Home Sweet Home

Tugboat

Niet ver van het Jan Thiel strand, vind je Tugboat Beach. Eigenlijk is het een gek strandje. Het is niet meer dan een dunne kustlijn vol stenen. De Tugboat Beach Bar is bijvoorbeeld een fijne ongedwongen plek voor een hapje en een drankje. Het personeel is zorgzaam en continu bezig de bar een upgrade te geven met gerecyclede materialen. Eigenlijk is die olietanker ook nog eens best mooi om op de foto te zetten, en het is een topplek om te snorkelen.

https://www.tugboat-beach.com/

 

Directeurs Baai

Dit heerlijke verborgen strandje is te vinden in Jan thiel ,behalve dat het een mooi strandje is, is de grootste reden dat je dit strandje zou moeten bezoeken eigenlijk de onderwater wereld. Het koraal is mooi en er zitten vele verschillende vissen.

Directeurs Baai 

 

Andere mooie snorkel en duikmogelijkheden in curaçao

 

Playa Forti

Niet ver van Playa grandi ligt een rustig en klein strandje. Het zand bevat veel kiezelstenen. Je kunt hier dezelfde dieren spotten als Playa Grandi. Als je een echte waaghals bent kun je van een 12 meter hoge klif springen in het heldere water. Er is een plateau gemaakt vlakbij een restaurant.

Play Forti

 

Santa Pretu.

Ook dit strandje is te bereiken via Santa Cruz. Op een kleine 10 minuutjes lopen kom je bij dit strandje aan. Op het eerste gezicht niet heel bijzonder, en de meeste mensen lopen het ook gewoon voorbij als ze naar de Blauwe Kamer gaan. Maar wacht maar tot je hier onder water bent geweest. Onder water is het hier prachtig. Naar mijn mening 1 van de mooiste strandjes om te snorkelen op Curacao.

Santa Pretu 

 

Playa Grandi

Playa Grandi, ook Playa Piskado genoemd is een klein vissers strandje gelegen nabij het plaatsje Westpunt. Je ziet er veel authentieke Curaçaose vissersboten en -netten. Zwem met groepen zeeschildpadden. Spot trompetvissen, tandbaarzen en snappers. Mocht je een fanatiek duiker zijn dan biedt het eiland veel mogelijkheden om de onderwaterwereld in Curacao te bezoeken! bij ons in de buurt bevindt zich www.duikcentrumvandeven.com zij kunnen je uitaaard verder helpen met leuke duik mogelijkheden.

Playa Grandi 

 

Activiteiten in en rondom Jan Thiel

 

Fort Beekenburg

Niet veel mensen weten dat er nabij Jan Thiel een mooi stukje geschiedenis staat van Curacao. Het is aan te raden om schoenen aan te doen, wie wil kan het oude fort beklimmen en van het uitzicht genieten! als je dan toch in de buurt bent bezoek dan ook het Quarantainegebouw, zeker een bezoekje waard.

Fort Beekenburg 

 

Natuurgebied zoutpannen

Ontdek lopend of op de mountainbike dit prachtige natuurgebied de zoutpannen in Jan Thiel op 2 minuten loopafstand van ons tropische verblijf De salina' s zijn brede uitbreidingen van land die volledig plat zijn gelegd. Oceaanwater mocht de flats in en daarna gevangen, zodat het onder de hitte van de zon zou verdampen en het zout zou achterlaten. Vandaag de dag zitten de salina' s nog steeds onder hard, gekristalliseerd zout van een roze tint. Totaal onwetenschappelijk giswerk hier, maar ik neem aan dat het roze afkomstig is van dezelfde organismen die flamingo' s hun kleur geven. je kunt de flamingo' s in de buurt van water spotten.

Zoutpannen 

 

Jan Thiel Beach

Begin je dag op het strand en dompel jezelf onder in het echte vakantiegevoel, alles wordt op het strand geserveerd: van ontbijt tot diner, van koffie tot cocktails. Nadat de zon onder is gegaan, is het tijd voor het echte plezier! Live muziek, entertainment en shows. en elke zaterdag happy hour en groot feest! Wat het ook is dat u zoekt, het gebeurt allemaal bij Jan Thiel Beach. En dit allemaal is op 10 minuten lopen van ons mini resort Verder zijn er nog vele activiteiten te vinden in de omgeving van Jan Thiel, zoals watersporten, boot trips en vele excursies.

https://www.janthielbeach.com/nl/home/

 

Mambo Beach

Het prachtige witte strand van mambo beach, omringd door palmbomen en positieve vibes. Ontspan in een sfeer die kalm, harmonieus en vredig is.Ben je op zoek naar een Boheemse style op het strand? ga dan een dagje vertoeven bij MOOD . mocht je daarna nog een voortreffelijke cocktail willen drinken en nog een dansje willen wagen ga dan naar Madero. En wil je lekker los gaan met je vriendengroep of familie? Dat kan bij Cabana Beach , je kan daar dansen tot in de laten uurtje oh en check wel even de agenda wanneer de feesten daar zullen plaatsvinden. Oh ja en vergeet geen kaartje te kopen voor deze geweldige avond anders kom je er niet in en dat zou zo jammer zijn. Want deze avonden bij Cabana Beach wil je echt niet missen Ons verblijf is op 10 minuten rijden van dit geweldige strand

https://www.mambobeach.com/